Program


Szentivánéji álom

Szentivánéji álom

Ez az élénk, dinamikus produkció cirkuszi hagyományokon alapul, tele van teátrális varázslattal, meglepő színpadi megoldásokkal.

W. Shakespeare:
Szentivánéji álom

A Mostaghel Theatre (Irán) előadása
Újperzsa nyelven, magyar feliratozással
 
A Mostaghel Színház néhány éve működik Iránban, Teherán városában. Eddig több, mint 10 előadás fűződik a nevükhöz, nagyrészt Shakespeare-darabok, mint a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia vagy a Romoliete. A Szentivánéji álommal 2018-ban részt vettek a gdanski Shakespeare Fesztiválon, idén januárban az indiai Keralában az ITFOK 2019 Nemzetközi Színházi Fesztiválon, s mindkét alkalommal nagy sikereket arattak mind a közönség, mind a szakma köreiben.
Ez az élénk, dinamikus produkció cirkuszi hagyományokon alapul, tele van teátrális varázslattal, meglepő színpadi megoldásokkal. A tündérmese világát az emberek világának különböző szabályai kormányozzák. A színészek akrobatikus játéka, különösen a Pucké szembeszáll a gravitáció törvényeivel, minden jelenet ámulatba ejti a közönséget, amely visszafojtott lélegzettel figyel a színpadra.

Szereplők:
Azin Nazari, Mohammad Sadegh Maleki, Sajad Bagheri, Ghazal Shojaei, Sadegh Malek, Shahrouz Delafkar, Nazafarin Kazemi, Mostafa Koushki, Khatereh Hatami, Alireza Keymanesh

Rendező és díszlettervező: Mostafa Koushki
Átdolgozta: Bagher Soroush
Jelmeztervező: Shima Mirhamidi
Smink: Sarah Eskandari
Világítás: Ali Kouzehgar
Zene: Ali Rezania
Produkciós vezető: Hossein Judaki
Tanácsadó: Hasti Hosseini
Rendezőasszisztens: Meysam Entezari
Rendező: Mostafa Koushki