Program


Alexis Michalik: Történetőrző

Alexis Michalik: Történetőrző

A darabban korok, helyszínek és szereplők folyamatosan váltják egymást, melyekben az öt színész virtuóz módon 36 szerepet játszik el.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 23. vasárnap, 18:00

Alexis Michalik: Történetőrző

Szereposztás:

Baldauf Dániel, Király Attila, Kecskés Karina, Kovalik Ági, Sipos Imre

Dramaturg: Garajszki Margit
Díszlet- és jelmeztervező: Jeli Sára Luca
Fordító és rendező: Horváth Patrícia

A HATAN-Társulat előadása

A darabban korok, helyszínek és szereplők folyamatosan váltják egymást, melyekben az öt színész virtuóz módon 36 szerepet játszik el. A mű története szerint egy esős éjszakán az Ardenne-ek mélyén Martin Martinnak el kell temetnie az apját. Mikor rábukkan egy kézzel írott jegyzetfüzetre még nem is sejti, hogy felfedezése milyen történelmen és kontinenseken átívelő kalandokba sodorja őt. Tizenöt évvel később az algériai sivatag mélyén egy anya és 15 éves lánya nyomtalanul eltűnik.

A Történetőrző amolyan ’Da Vinci-kód’-szerűen egy messzi korokig visszanyúló titok utáni színpadi roadmovie. A női erő és bölcsesség, az évszázadokon átívelő tudás amit a könyvek őriznek hangsúlyos jelentést kapnak. Aki szereti a titkokat, a rejtélyeket, a nyomozást és az önfeledt játékot, az szeretni fogja ezt az előadást is.

Alexis Michalik színész, író és rendező napjaink egyik legismertebb francia színházi alkotója. A Történetőrző az első darabja, ami olyan elsöprő sikert aratott Párizsban, hogy 11 éve nem tudják levenni a műsorról. 2014-ben elnyerte a Molière-díjat a legjobb szerző, és a legjobb magánszínházi rendezés kategóriában is. Előadásainak filmforgatókönyvhöz hasonlító szövegei sodróan lendületesek, igazi jutalomjáték a színészeknek.

Alexis Michalik Történetőrző című darabját az Agence DRAMA-Paris (France), www.dramaparis.com képviseli

Ajánló


Anne Frank az 1942. június 12. és 1944. augusztus 1. között időszakban vezette naplóját, amelyben a háború és a kirekesztettség…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!