művész


Vladimir Galouzine

Vladimir Galouzine

magánénekes, tenor

A mai nemzetközi operairodalom egyik legkiemelkedőbb tenorja, 1956-ban született egy Rubtszovszk nevű kisvárosban, Oroszország Altaj tartományában. A legközelebbi operaház szülővárosától mintegy 500 kilométerre, Novoszibirszkben volt, az ottani konzervatóriumban kezdte meg ének-zene tanulmányait. Színpadon a Novoszibirszki Zenés Komédiaszínházban debütált, ahol nyolc évig szerepelt, elsősorban színészként. Ezt követően…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

magánénekes, tenor

A mai nemzetközi operairodalom egyik legkiemelkedőbb tenorja, 1956-ban született egy Rubtszovszk nevű kisvárosban, Oroszország Altaj tartományában. A legközelebbi operaház szülővárosától mintegy 500 kilométerre, Novoszibirszkben volt, az ottani konzervatóriumban kezdte meg ének-zene tanulmányait. Színpadon a Novoszibirszki Zenés Komédiaszínházban debütált, ahol nyolc évig szerepelt, elsősorban színészként. Ezt követően a Novoszibirszki Operaházban énekelt egy évig majd átszerződött a Szentpétervári Kamaraoperába. Innen hívták meg a Mariinszkij Színházba Otello címszerepére, és ez a szerep lett belépője a világ nagy színpadaira. A művész 1990-es évek közepén Belgiumba költözött, de Galouzin továbbra is a Mariinszkij Színház tagja maradt, s a társulattal világszerte számos turnén vett részt. Napjainkban az egyik legkeresettebb tenor-énekes, neves operaházak és szimfonikus zenekarok visszatérő vendége. Õt tartják az Otello egyik legjobb megszemélyesítőjének, valamint Hermann egyik leghitelesebb alakítójának, Csajkovszkij Pikk dáma című operájában. Kiemelkedő művészi alakításait több nemzetközi díjjal is elismerték.

Főbb szerepei: Vlagyimir (Igor herceg), Hermann (Pikk dáma), Canio, Grigorij (Boris Godunov), Andrej Hovanszkij (Hovanscsina), Alekszej (Prokofjev: A játékos), Cavaradossi, Pinkerton, Kalaf, Szadko, Griska Kuterma és Vszevolod herceg (Rimszkij-Korszakov: Mese a láthatatlan Kitezs városáról), Szergej (Kisvárosi Lady Macbeth), Don Carlos, Radames, Otello. Visszatérő vendég a világ legjelentősebb operaházaiban, így a New York-i Metropolitanben, a milánói Scalában, a londoni Covent Gardenben, a párizsi Opera Bastille-ban, a chicagói Lyric Operában.

G. Verdi: Otello

G. Verdi: Otello

Magyar Állami Operaház
  • Otello

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!