Program


Patrick Süskind: A nagybőgő
2

Patrick Süskind: A nagybőgő

„A MOST Feszt 2016. legjobb előadása”
Patrick Süskind: A nagybőgő– színmű

A FÜGE produkció előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 13. csütörtök, 19:00

Patrick Süskind: A nagybőgő című produkció 2016-ban a Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon a legjobb előadás díjat érdemelte ki. A magyar közönség Darvas Iván legendás alakításán keresztül ismerheti a német író 1981-es darabját, amit ez az előadás most új alapokra helyez Klem Viktor főszereplésével. Ahogy Klem Viktor mondja: “Az eredeti mű főhőse pont kétszer olyan idős mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket hősünk feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalembert, mint egy nyugdíj előtt álló tapasztalt muzsikust…”

A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

Zenész főhősünk úgy vélekedik saját hangszeréről, hogy létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül.  A zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer a nagybőgő. Pedig nem is látszik meg rajta.

Magányos elmélkedése során azonban kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója. A kérdés csak az, hogy képes-e változtatni életén, és a titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni… Patrick Süskind méltán kedvelt A nagybőgő című egyszereplős színművében humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet.

Ajánlatunk


Ki a beteg? Én vagy a világ? Túl lehet-e ép ésszel élni a pusztító, primitív környezetet? Vagy neked is állattá kell válnod, ha mindenhol állatok vesznek körbe? Blanche egy emelkedett lélek, örök kívülálló, egyszerűen jobb, mint a környezete, vagy egy gyenge alkoholista? Pedofil vagy álmodozó? Bűnös vagy ártatlan? Egyedi eset vagy kortünet?

„Fantasztikus”, „Hihetetlen”, „Magával ragadó” Georges Bizet: Carmen A Barcelona Flamenco Ballet előadása

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián-Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk A Pannon Várszínház előadása

Ajánló


Marc Camoletti: Boeing Boeing – Leszállás Párizsban bohózat két felvonásban A Sensum Arts előadása

A háztűznéző vagy háztűzlátás a leánynak és hozzátartozóinak látogatása a leendő vőlegény házánál. A háztűznézőre akkor volt szükség, ha a…

Terry Johnson: Diploma előtt romantikus vígjáték A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előadása

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!