Program


Kálmán Imre: A cigányprímás - operett

Kálmán Imre: A cigányprímás - operett

Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt. Egy pesti gyáros leányával való – szerencsétlenül végződő – szerelmi kalandját követően, hegedűjét idejekorán szögre akasztotta, és sikeres impresszárió vált belőle. Kiváltképp cigánykörnyezetének művészeit foglalkoztatta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 31. hétfő, 20:30

Kálmán Imre: A cigányprímás - operett
Romantikus operett három felvonásban

Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt. Egy pesti gyáros leányával való – szerencsétlenül végződő – szerelmi kalandját követően, hegedűjét idejekorán szögre akasztotta, és sikeres impresszárió vált belőle. Kiváltképp cigánykörnyezetének művészeit foglalkoztatta.

Sári lánya – emancipált ifjú hölgy – együtt dolgozik apjával az ügynökségen.

Laci fia szintén muzsikus szeretne leni, ám az apa fiát csak „botcsinálta zenész”- nek tartja. Nevelt lányának – Juliskának – ugyanúgy megtiltja, a művészi pályát válassza, és azt, hogy énekesnőként színházhoz szerződjön.

Elve az: „Mi szeretjük a művészeket, mi a művészekből élünk, de művészek mi, nem akarunk lenni soha”.

Ezzel a szemlélettel előre megjósolható a konfliktusok sorozata. Megjelenik a köztiszteletben álló párizsi ügyvéd – Cadeau mester – és egy fellépésre hívja az öreg Ráczot egy nagy ünnepségre Párizsba. A vendéglátó Estragon gróf, Massilia volt királya. A gróf nemcsak I. Napóleon excentrikus ükunokája, hanem az időközben megözvegyült Irinyi grófnő kérője is. A grófnő pedig nem más,mint Terézia,  – Rácz Pali ifjúkori szerelme – .

A konfliktusok tetőpontjához érünk, amikor mindenki megérkezik Estragon gróf palotájába, és Gaston  – Irinyi grófnő unokaöccse – összetalálkozik Sárival.

Szereplők:
Szolnoki Tibor, Sövegjártó Áron, Iván Gál Judit, Geszthy Veronika, 
Zsadon Andrea, Maróti Attila, Rupnik  Károly, Vághelyi Gábor, Kertész Péter

Rendező: Robert Herzl

Az Operettvilág Együttes előadása

Ajánló


Anne Frank az 1942. június 12. és 1944. augusztus 1. között időszakban vezette naplóját, amelyben a háború és a kirekesztettség…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!